INTERVIEW

Huren in Klaasje Zevenster: Wat het meeste telt is een gevoel van rust"

Wonen in een luxe huurappartement in een rustige groene buurt, nabij voorzieningen zoals winkelcentrum Bankras en stadshart Amstelveen. Wil (73) en Simon de Boer (84) besloten vorig jaar om hun eengezinswoning in Vreeland in te ruilen voor een, volgens Wil ‘prachtig appartement’ in het nieuwe ‘Klaasje Zevenster’ in Amstelveen.

De hele wereld zijn ze samen over gereisd, maar nu is het mooi geweest. Wil (73) en Simon de Boer (84) besloten vorig jaar om hun eengezinswoning in Vreeland in te ruilen voor een, volgens Wil ‘prachtig appartement’ in het nieuwe ‘Klaasje Zevenster’ in Amstelveen. Een directe aanleiding was er niet, maar al een tijdje ging het iets minder met de gezondheid van Simon. Hij maakt nog steeds een montere en robuuste indruk maar als gevolg van een niet helemaal goed verlopen heupoperatie, loopt hij nu noodgedwongen met een stok. Fietsen en autorijden, zijn er dan ook niet meer bij. “Dat zet je toch aan het denken” aldus Wil. Al 38 jaar woont het kinderloze echtpaar in hun woning in het dorpse Vreeland. Simon vertelt “Hier hebben we drie etages en straks is alles gelijkvloers.”

Ouder

Aan de muur hangt een sfeervolle foto die lang geleden door Simon op het Indonesische eiland Lombok is gemaakt. “We hebben altijd van reizen gehouden” vertelt Wil, “allebei hebben we ons leven lang gewerkt in Amsterdam en als het kon, dan gingen we er samen op uit.” Niet zonder gevoel voor drama vervolgt zij “De oceaan oversteken, dat is een bijzonder gevoel hoor.” Maar dat was toen. Wil en Simon zijn nu vijfenveertig jaar getrouwd ( “we hebben elkaar ontmoet in het kerkkoor, ach ja, zo ging dat toen”) en inmiddels een dagje ouder. Wil geeft het eerlijk toe, dat zorgt ervoor dat je je iets kwetsbaarder gaat voelen. “Je vraagt je af, waarom zouden we wachten tot we iets mankeren?” Simon vult aan “Het is een gedachte die een mens onrustig maakt.”

Dichtbij

Dus toen zij twee jaar geleden op een mooie, zonovergoten dag, Wil, “Op een zondag was het”, Simon, “Nee, het was op een zaterdag” langs een bouwbord kwamen waarop de komst van Klaasje Zevenster werd aangekondigd, noteerde Wil zorgvuldig alle gegevens. De plek vonden ze allebei geweldig. Alles is er heerlijk dichtbij. Nu gaan ze al regelmatig naar het grote winkelcentrum vlakbij. In de dagen voor Corona, gingen ze iedere vrijdag wel even naar de markt om daarna samen gezellig te lunchen. Niet onbelangrijk ook dat Amsterdam dat zij allebei zo goed kennen, prima bereikbaar is. Die avond maakten zij een lijstje waarop zij alle voor en nadelen op een rij zetten. De volgende avond haalden ze het lijstje weer tevoorschijn en hadden ze het er opnieuw over. Ze waren het volkomen met elkaar eens. De wereldreizigers hadden een goede en veilige laatste bestemming gevonden.

Optie

Klaasje Zevenster bestaat uit drie gebouwen waarin 89 huurappartementen komen. Overigens kunnen de huurders kiezen uit kleine, compacte appartementen of juist voor woningen met veel ruimte. Sowieso is er een balkon of een terras en een parkeerplaats in de ondergrondse garage. Naast Klaasje Zevenster bevindt zich het verpleeghuis Brentano en een restaurant. Eerst namen zij een optie op een driekamerappartement op de eerste verdieping, maar een later bezoek aan de bouwplaats, bracht hun weer aan het twijfelen. Want het uitzicht op de derde leek een stuk aantrekkelijker. Gelukkig kon de optie worden aangepast en nu verwachten zij in maart definitief over te gaan. Wil kan niet wachten. “Ik heb hier heerlijk gewoond, daar gaat het niet om, maar ik vind het best veel om alles schoon te houden en al die kleine klusjes te doen die er bij een eigen huis horen.” Waar zij zich op verheugt, is de luxe van de nieuwe plek. “Het is zo ruim en licht, we hebben een ruime keuken en overal vloerverwarming.” “Maar wat het meeste telt” besluit Simon “is een gevoel van rust.”

Wilt u ook de rust ervaren van wonen in Klaasje Zevenster?

Bekijk het actuele aanbod en neem contact op met de verhuurmakelaar om een afspraak te maken voor het bezichtigen van de modelwoning.

Naar het aanbod